Eftersalgsservice

Vore samarbejdspartnere i Spanien kan tilbyde en omfattende ”eftersalgsservice” når boligen i Spanien er købt. Ønskes der f.eks. hjælp til møbler er behjælpelig hermed.

Ønsker man at udleje kan vi henvise til firmaer vi kan anbefale.

Vi anbefaler, at der indgås en aftale med en advokat/revisor om løbende at tage sig af skat og regnskab. Det kan aftales for meget små midler.  Spanien er stadig mere bureaukratisk end Danmark, hvorfor du vil skulle bruge meget tid, hvis du selv forsøger.

 

Løbende omkostninger - herunder skat

 

Fællesudgifter

Så snart du bliver ejer af en spansk bolig, er der nogle løbende udgifter. Ligger boligen i boligområder – ”Urbanisations” – er der udgifter til vedligeholdelse af fælles have, pool, sikkerhed osv.. Udgifterne deles mellem de der bor i bebyggelsen og varierer alt afhængig af beliggenhed, kvalitet og størrelse. Fra € 50 pr måned for en lille simpel lejlighed til flere hundrede for en exclusiv stor lejlighed med masser af fællesfaciliteter.

Skat i Danmark

For købere der ikke bosætter sig i Spanien beskattes en bolig i Spanien også i Danmark. Det sker efter samme principper, som hvis der var tale om en feriebolig i Danmark. Ejendomsskat (og formueskat) betalt i Spanien kan fratrækkes i skatten i Danmark.